Pittige Gehaktballetjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Pittige Gehaktballetjes Bereidingwijze

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Laat het brood in 4 eetlepels water of melk weken. Of wrijf de beschuiten boven een grote schaal fijn. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Doe het gehakt bij het brood of de beschuit en voeg de ui, de sambal, de gembersiroop, de ketjap, wat nootmuskaat en zout toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Was je handen, kneed alles goed door elkaar en draai er kleine balletjes van (± ¼ van een gewone bal). Doe de margarine in een braadpan. Zet hem op hoog vuur tot de margarine bruin is en het schuim begint weg te trekken. Doe dan de gehaktballetjes in de pan en bak ze rondom in enkele minuten bruin. Doe een deksel op de pan en bak het vlees op laag vuur in 15 minuten gaar. Schep ze af en toe om. Voeg de gepureerde tomaten toe met ½ dl water en het stukje bouillontablet. Warm de saus nog even door en laat de bouillontablet oplossen.

Boodschappenlijstje
  • 2 Sneetjes (oud) Brood Of 2 Beschuiten
  • Kleine Ui
  • 250 Gram Rundergehakt
  • Halve Theelepel Sambal
  • 1 Eetlepel Gembersiroop
  • 1 Eetlepel Ketjap Manis
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Knoflookteentje
  • 40 Gram Margarine
  • Half Pakje Gepureerde Tomaten
  • 1/3 Bouillontablet
Probeer ook eens...