Speculaasbrokken

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Speculaasbrokken Bereidingwijze

Snijd de boter in stukjes, doe die in een kom en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de amandelen. Kneed het geheel met koele handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat het 2 uur opstijven in de koelkast. Bepoeder een werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Leg het uitgerolde deeg op een ingevette bakplaat, druk er de gehalveerde amandelen in en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten gaar in een oven van 175 graden. Na afkoeling kunt u de speculaas in stukken breken.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 250 Gr Bruine Basterdsuiker
  • 350 Gr Boter Of Margarine
  • Halve El Melk Of Room
  • 10 Gr Kaneel
  • Mespuntje Nootmuskaat, Kruidnagel, Zout En Peper
  • Mespuntje Geraspte Citroenschil
  • 100 Gr Gesnipperde, Zoete Amandelen
Probeer ook eens...