Soezen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200ºC. Breng in een pan de melk met het water, het zout en de boter aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en roer één voor één de eieren door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen. Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg gaat glanzen. Schep met een lepel bollen deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met amandelen. Bak de soezen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
- 100 Ml Melk
- 100 Ml Water
- 1 Mespuntje Zout
- 100 Gr Boter
- 100 Gr Bloem
- 5 Eieren
- 40 Gr Amandelen
- 1 L Hertog Slagroomijs