Hartige Broccolicake

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Hartige Broccolicake   Bereidingwijze

Bereidingstijd 40 min tot 1 uur Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een broodvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Blancheer de broccoli in kokend water gedurende ongeveer 3 minuten en laat goed uitlekken. Klop de boter tot deze heel licht en romig is, klop er dan de suiker door. Voeg onder voortdurend kloppen één voor één de eieren toe. Meng bakpoeder, kurkuma, cayennepeper, kerriepoeder en zout en spatel samen met de bloem door het botermengsel. Doe alles in de bakvorm. Druk de broccoliroosjes in het beslag en bak 45 min in de oven totdat een mes er schoon uit komt. Laat afkoelen in de bakvorm en eet de cake nog op dezelfde dag, hij is niet zo lang houdbaar.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Zachte Ongezouten Boter
  • 800 Gram Broccoli, In Roosjes
  • 100 Gram Fijne Kristalsuiker
  • 7 Eieren
  • 550 Gram Gezeefde Bloem
  • 1.5 Theelepel Bakpoeder
  • 1 Theelepel Kurkuma/koenjit
  • Mespuntje Cayennepeper
  • 1 Theelepel Kerriepoeder
  • 0.5 Theelepel Zout
  • Boter Om In Te Vetten
Probeer ook eens...