Koffiekoek

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Koffiekoek Bereidingwijze

Meng de suiker met de margarine in een kom, voeg de eieren toe en mix het tot een romig geheel. Doe dan de koffie erbij en mix nog eens goed. Voeg dan de bloem, bakpoeder, zout, dubbelkoolzure soda, kaneel en de pecannoten toe en roer het andermaal tot een homogeen geheel. Vet een lage, rechthoekige bakvorm in en doe het deeg erin. Bak gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C. - Voor het glazuren: meng de poedersuiker, warme koffie en vanillesuiker goed door elkaar en breng de glazuur aan als de koek net uit de oven komt. .

Boodschappenlijstje
  • 470 Ml Bruine Suiker
  • 120 Ml Margarine
  • 2 Eieren
  • 700 Ml Bloem
  • 1 Tl Bakpoeder
  • Zout
  • Dubbelkoolzure Soda*
  • 1 Tl Kaneel
  • 1 Kop Warme Douwe Egberts Koffie
  • 1 KOP Gehakte Pecannoten
  • Voor Het Koffieglazuur:
  • 470 Ml Poedersuiker
  • 4 El Warme Koffie
Probeer ook eens...