Radicchio-salade Met Geroosterde Peer En WalnotenTerug
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het 
klokhuis. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze ca. 25 minuten op een met bakpapier bedekt bakblik in het midden van de oven. Rooster de walnoten ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Voeg de honing toe en bak ca. 2 minuten mee tot de honing karameliseert. Neem uit de pan en laat op bakpapier afkoelen. Neem de peren uit de oven en laat ze afkoelen. Maak de radicchio schoon. Klop in een kommetje de rest van de olie, de azijn, versgemalen peper en het zeezout tot een dressing. Schep de peren, de radicchioblaadjes en de ui door de dressing en verdeel over 4 borden. Verdeel er de gorgonzola en de walnoten over.
- 2 Rijpe Peren
- 4 El Olijfolie
- 50 Gr Walnoten
- 1 El Honing
- 3 El Witte Balsamico Azijn
- Zeezout En Versgemalen Peper
- Krop Radicchio
- Halve Rode Ui, In Dunne Ringen
- 100 Gr Gorgonzola