Vanille Koekjes
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Walter Stokkentreeff » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1. Oven voorverwarmen op 175 graden. 2. Klop de boter met de mixer tot room. 3. Voeg onder voortdurend kloppen de bloemsuiker, vanille en zout toe en klop alles 1 minuut onder mekaar. 4. Zet de kloppers op lagere snelheid en voeg de bloem en maïzena toe tot de bloem volledig in de boter-room is verwerkt. 5. Spuit vanille koekjes zoals in de foto op bakpapier, 2 cm van elkaar. 6. Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat de vanille koekjes lichtbruin zijn en hard aanvoelen. 7. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster. 8. Smelt de chocolade in de microgolfoven op laagste stand of in een warm water bad onder voortdurend roeren (au-bain-marie). Als de chocolade te droog is, kan je er enkele eetlepels boter of room aan toevoegen. 9. Dompel de helft van uw vanille koekje in de chocolade en laat opnieuw afkoelen op een taartrooster.
- 200 Gram Ongezouten Boter Op Kamertemperatuur
- 175 Gram Gezifte Boter
- 50 Gram Gezifte Maïzena
- 75 Gram Bloemsuiker
- 1 Tl Vanille Extract
- 1 Snuifje Zout
- 100 Gram Donkere Chocolade