Amerikaanse Barbeque (spare-ribs)saus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Elle Reefman » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBak de uien en knoflook aan in de olie, gebruik een diepe sauspan of hapjespan. Vermeng de overige ingrediënten en giet deze bij de uien en olie. Breng deze hard aan de kook en roer flink gedurende 5 minuten. Zet op een laag pitje, voeg de bourbon toe en laat tenminste 20 minuten sudderen, roer zo nu en dan. Het beste resultaat wordt behaald als je de saus een nachtje kunt laten staan. Bij de indirecte methode van spare-ribs barbecue, strijk je de ribjes in met deze saus een kwartier voordat ze geheel gaar zijn.
- 2 Eetlepels Olie
- 1 Stuks Gesnipperde Ui
- 2 Tenen Knoflook
- 750 Gram Gezeefde Tomaten
- 2 Eetlepels Rode Wijnazijn
- 1 Eetlepel Bruine Basterd Suiker
- 1 Eetlepel Worcestershire Sauce
- 1 Eetlepel Mosterd
- 2 Theelepels Sambal
- Zeezout En Peper