Preisalade Met Lobbige Citroen-tijmdressing

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Preisalade Met Lobbige Citroen-tijmdressing Bereidingwijze

Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd 
het onderste stuk met de wortel eraf. Snijd de prei in stukken van circa 5 cm. Gebruik ook het groene deel. Was de prei goed maar houd de stukken 
heel. Kook ze in een laagje water met zout in 8-10 minuten gaar. Laat de prei goed uitlekken en helemaal afkoelen. Maak de saus door de olie, het citroensap, de 
mosterd, peper en zout met een staafmixer tot een lobbige dressing te kloppen. Schep er ¾ van de tijm door. Zet de preistukjes rechtop tegen elkaar aan op een bord en schenk of schep de dressing er zigzag overheen. Maal er nog wat peper over en garneer met de rest van de tijm.

Boodschappenlijstje
  • 1.5 Kg Prei
  • Zout
  • 5 El Olijfolie
  • 3 El Citroensap
  • 1 Tl Mosterd
  • Zout En Versgemalen Peper
  • Blaadjes Van 4 Takjes Tijm
Probeer ook eens...