Slagroomtaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Slagroomtaart Bereidingwijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Klop de eieren samen met het hete water met een mixer 1 minuut tot het een schuimig mengsel word. 3. Vermeng de suiker met de vanillesuiker en strooi dit bij het mengsel. 4. Klop het geheel op de hoogste stand nog 2 minuten door. 5. Vermeng de bloem samen met de maizena en het bakpoeder. 6. Zeef de helft van het bloemmengsel over de eiercreme en mix dit kort op de laagste stand erdoor. 7. Roer vervolgens de rest van het bloemmengsel op dezelfde manier erdoor. 8. Vet een springvorm in (van 28 cm) en bekleed bekleed hem met bakpapier. 9. Doe het deeg in de springvorm en zet deze in het midden van de oven. 10. Bak de taartbodem ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten. 11. Laat de bodem daarna goed afkoelen en snijd hem vervolgens een keer door. 12. Klop de slagroom voor het glazuur ongeveer 1 minuut. 13. Meng de poedersuiker samen met de vanillesuiker en de slagroomversteviger. 14. Strooi dit mengsel door de opgeklopte slagroom en klop deze verder stijf. 15. Doe 3 eetlepels van de slagroom in een spuitzak. 16. Zeef vervolgens de cacao door de slagroom en meng dit goed door. 17. Verdeel ongeveer 2/3 van dit mengsel over de onderste bodem van de taart. 18. Bestrijk vervolgens de andere bodem met het glazuur en snijd die in 12 gelijke stukken. 19. Leg deze stukken op de chocolade slagromo en druk ze daarna goed aan. 20. Bestrijk met de rest van de slagroom de taart en strooi er de cacao over. 21. Versier de taart met de slagroom uit de spuitzak en garneer hem vervolgens met de geraspte chocolade.

Boodschappenlijstje
  • Voor Het Deeg:
  • 2 Eieren
  • 2.5 Eetlepels Heet Water
  • 100 Gram Suiker
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 75 Gram Bloem
  • 50 Gram Maizena
  • 1 Theelepel Bakpoeder
  • Voor Het Glazuur:
  • 7.5 Dl Slagroom
  • 100 Gram Poedersuiker
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 2 Zakjes Slagroomversteviger
  • 30 Gram Cacaopoeder
Probeer ook eens...