Fruitige Cakerol

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Fruitige Cakerol Bereidingwijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht 180 °C). Bedek een ovenplaat met bakpapier zodat een klein opstaand randje ontstaat. 2. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en het zout 5 min. op de hoogste stand tot een luchtig mengsel. 3. Hak de hazelnoten fijn en spatel dit met de gezeefde bloem door het eimengsel. Zorg dat dit snel gebeurt, zo houd je het deeg zo luchtig mogelijk. Giet het deeg op de plaat. Strijk gelijkmatig uit. Bak in 10 min af. Laat helemaal afkoelen en haal voorzichtig los van het bakpapier. Keer het papier om en leg de cake hier met de binnenzijde naar boven op. 4. Maak de aardbeien schoon. Snijd de helft in dunne plakjes. Smeer de cake gelijkmatig in met jam en verdeel de aardbeienplakjes en de helft van de frambozen erover. Rol de cake met behulp van het bakpapier voorzichtig op. 5. Klop de slagroom met 3 el suiker stijf. Bestrijk de rol ermee. Versier met de rest van de aardbeien en frambozen.

Boodschappenlijstje
  • 4 Eieren
  • 130 Gr Fijne Kristalsuiker
  • 3 El Suiker
  • 1 Tl Citroensap
  • Mespuntje Zout
  • 1 Zakje Hazelnoten (55gr)
  • 125 Gr Gezeefde Bloem
  • 6 El Jam Framboos/zwarte Bes
  • 250 Gr Aardbeien
  • 125 Gr Frambozen
  • 250 Ml Slagroom
Probeer ook eens...