Eend Met Witlof En Veenbessencompote

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Wild

Eend Met Witlof En Veenbessencompote Bereidingwijze

Duurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Doe de veenbessen en fijne suiker in een kookpan met dikke bodem. Schenk er een kopje water bij. Laat 5 à 7 minuten zacht koken. Pureer met de staafmixer of draai ze (voor een fijne compote) door een roerzeefje. Hou warm op een zacht vuur. 2. Maak de witlof schoon. Snij het grof. Verwarm 1 eetlepel boter in een koekenpan. Leg er het witloof bij en laat kort bakken op een hevig vuur. Strooi er de kandijsuiker bij. Laat nog 1 tot 1,5 minuut op het vuur staan, tot het mooi gekaramelliseerd is. Kruid met peper en zout. 3. Snij de eendenfilets kruisvormig in op de velkant. Bak ze eerst 3 à 4 minuten op de velkant. Keer om en laat nog 2 à 3 minuten bakken aan de andere kant. Kruid met peper en zout. 4. Leg de filets met een portie witlof en 1 lepel compote op voorverwarmde borden. Serveer meteen. Lekker met gekookte aardappelen of kroketjes.

Boodschappenlijstje
  • 4 Eendenfilets
  • 500 Gram Witlof
  • Boter
  • 1 Eetlepel Kandijsuiker
  • 250 Gram (diepvries)veenbessen
  • 2 Eetlepel Fijne Suiker
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...