Speculaasfiguren
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de boter in stukjes, doe die in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Kneed het geheel met koele handen tot een enigszins glanzend deeg. Verpak dit in folie en laat het 2 uur opstijven in de koelkast. Bepoeder een werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Leg het deeg in de vorm van de speculaasplank en snijd de randen af met een bevochtigd mes. Rol met een licht met bloem bepoederde deegrol over de figuur. Bepoeder vervolgens een vel bakfolie licht met bloem en leg er de plank met de gevulde kant naar beneden op. Klop het deeg met de hand zachtjes uit de vorm. Dit gaat het makkelijkst bij gebruik van een plank van onbehandeld hout, die minstens 2 uur in licht gezouten water heeft gelegen. Bak de speculaas in 20 minuten af in een oven van 175 graden.
- 500 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 250 Gr Bruine Basterdsuiker
- 350 Gr Boter Of Margarine
- Halve El Melk Of Room
- 10 Gr Kaneel
- Mespuntje Nootmuskaat
- Mespuntje Kruidnagel
- Mespuntje Zout
- Mespuntje Peper
- Mespuntje Geraspte Citroenschil
- 100 Gr Gesnipperde Zoete Amandelen