Speculaaspoppen
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor vijf grote en tien kleine speculaaspoppen Bereidingswijze Roer de boter met de suiker, het zout en de kruiden tot een zachte massa. Roer er de citroenrasp, de gezeefde bloem en het losgeklopte ei doorheen tot er een homogeen geheel ontstaat. Kneed als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel goed door het deeg. Voeg eventueel een scheutje water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal een nacht, maar het liefst een dag rusten in de koelkast. Daar wordt de smaak voller van. Kneed het deeg nog even goed door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de houten speculaasplankjes ook met een beetje bloem. Duw het deeg met uw vingers in de vormpjes en rol er daarna nog even overheen met de deegroller. Snijd met een mes horizontaal het overtollige deeg af. Haal de speculaaspoppen uit de vorm en versier ze met wat geschaafde amandelen. Leg de poppen op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 graden. De kleine speculaasjes bakt u in ongeveer 20 minuten gaar, de grotere in 25 minuten.
- 110 Gr Boter (op Kamertemperatuur)
- 90 Gran Bruine Basterdsuiker
- Flinke Snuf Zout
- 2 Tl Speculaaskruiden
- Citroenrasp
- 100 Gr Bloem
- 1 Lepel Losgeklopt Ei
- 100 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 50 Gr Geschaafde Amandelen