Biggenstaartjes
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor circa 30 biggenstaartjes Zoete roze koekjes in de vorm van een krulstaartje Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout wit en romig. Voeg al kloppend beetje bij beetje het ei toe. Zeef de bloem met de maïzena boven de kom en wrijf het mengsel tussen de vingertoppen kruimelig. Voeg het water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Verdeel het deeg in 30 kleine bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een slangetje met twee puntige uiteinden. Draai de slangetjes tot mooi gekrulde biggenstaartjes. Bak de koekjes in 8-10 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen. Bestrijk de biggenstaartjes als ze helemaal zijn afgekoeld met de prinsessenglazuur.
- 120 Gr Zachte Boter
- 120 Gr Suiker
- 1 Zakje Vanillesuiker
- Snufje Zout
- 1 Ei, Losgeklopt
- 250 Gr Bloem
- 25 Gr Maizena
- 1 El Ijskoud Water
- 1 Zakje Roze Prinsessenglazuur (Baukje