Kip Gestoofd Met Bloemkool
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWrijf de kip in met paprikapoeder en witte peper. Bak de kip rondom aan in wat olijfolie, maar laat hem niet bruin worden (voor de liefhbbers van termen: sauteren a blanche) Snijd de ui in grove stukken, de peen in stukken, netzoals de bloemkool. Haal de kip uit de pan en bak de ui glazig. Voeg het laurierblaadje toe. Doe de wortel erbij, en roer tot ook deze aangezet is. Doe vervolgens de bloemkool erbij. Leg de kip weer in de pan en giet de bouillon erover. Giet ongeveer een glas fruitige, witte wijn erbij en stoof het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar. Lekker met gebakken aardappelschijfjes!
- 4 Kippenbouten
- Paprikapoeder
- 1 Winterpeen
- 1 Bloemkool
- Witte Peper
- 250 Ml Runderbouillon
- 1 Ui
- 1 Laurierblad
- 1 Dl Droge Witte Wijn