Rode-bessen-chocoladetaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeChocoladesaus Smelt de chocolade au bain marie en giet er al roerend de slagroom bij. Los de blaadjes gelatine op in een beetje koud water en roer deze oplossing door het mengsel van chocolade en slagroom. Voeg er daarna al roerend de suiker aan toe. Zodra de structuur van een lichte saus is ontstaan, worden de bessen door de saus geroerd. Houd een aantal bessen achter voor de versiering. Bewaar de saus een nacht in de koelkast. Taartdeeg Beboter de springvorm en bestuif deze vervolgens met poedersuiker. Zeef de bloem in een kom, snijd de harde boter in kleine stukjes en voeg deze ingrediënten bij elkaar. Splits de eieren en doe de eidooiers en de eiwitten in twee aparte kommen. Voeg aan de eidooiers de suiker, de vanillesuiker en het zout toe. Met behulp van een mixer wordt dit tot een dikke, luchtige en lichtgekleurde massa geslagen. Klop vervolgens de eiwitten stijf. Verwarm de oven in 10 minuten voor tot 180 graden. Voeg tegelijkertijd de inhoud van de drie kommen bij elkaar en roer het geheel met een grote metalen lepel goed door elkaar. Het zo verkregen deeg wordt in de springvorm gedaan, waarna deze in het midden van de voorverwarmde oven wordt geplaatst. Handhaaf de temperatuur van 180 graden en bak de taart in circa een half uur gaar. Maak de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Nadat het gebak is afgekoeld, wordt het horizontaal in drie delen gesneden. Verdeel de chocoladesaus gelijkmatig over de drie delen en leg deze weer op elkaar. Tip Versier de taart met wat rode bessen en eventueel toefjes slagroom.
- Chocoladesaus (een Dag Van Tevoren Maken)
- 75 Gr Butterscotch-chocolade (melk Of Bitter)
- 3 Dl Slagroom
- 4 Gelatine Blaadjes Blank
- 30 Gr Suiker
- 500 Gr Rode Bessen
- Taartdeeg
- 100 Gr Bloem
- 80 Gr Harde Boter
- 4 Eieren
- 80 Gr Suiker
- 1 Zakje Vanillesuiker
- Mespuntje Zout
- Boter Om Vorm In Te Vetten