Konijn Met Citroen & Honing
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeVerdeel het konijn in stukken en braad ze aan in olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg de stukken paprika, ui en knoflook toe en laat ze even meestoven. Bevochtig daarna met de kippenbouillon en de gepelde tomaten. Voeg nu ook een snuifje van bovenvermelde kruiden toe, samen met de honing die werd losgeroerd in het citroensap en de rozijnen. Zet het deksel op de pot en laat in zo'n dik 30 minuten boterzacht gaar sudderen. Je kan de saus eventueel binden met wat maïzena. Voeg op het laatst ge amandelschilfers toe.
- 1 Konijn
- 3 Uien
- Elk 1 Rode En Groene Paprika, In Stukken
- 4 Knoflookteentjes, In Stukjes
- 500 Gr Gepelde Tomaten
- 2 Dl Kippenbouillon
- 3 El Honing
- Sap Van 1 Citroen
- 50 Gr Rozijnen
- Olijfolie
- Snuifje: Koriander, Komijn, Gember, Kaneel, Saffraan, Paprika
- Geroosterde Amandelschilfers
- Peper En Zout