Steak Au Poivre

Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Steak Au Poivre Bereidingwijze

Duurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Stamp de peperkorrels grof in een vijzel. Snij het overtollig vet van de biefstukken en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in een ondiepe schaal en bestrooi ze met de gemalen peperkorrels. Bewaar wat voor de saus. Dek de biefstukken af en laat ze 30 minuten staan. 2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Als de olie heet is, voegt u de boter toe en zodra die is gesmolten, legt u de biefstukken in de pan. Bak ze zo'n 2,5 minuten, keer ze om en bak ze nog 1,5 minuut voor rode biefstuk (rare). Voor medium-rare bakt u de ene kant 3 minuten en de andere kant 2 minuten. Leg het vlees op een warm bord en dek het losjes af met aluminiumfolie. 3. Giet het vet uit de pan en voeg de madera toe. Laat bijna volledig inkoken. Voeg de vleesbouillon toe en laat de saus pruttelen tot hij voor de helft is ingekookt. Haal de pan van het vuur en roer de room door de saus. Breng op smaak met zout en de overige peperkorrels. Als de saus bitter smaakt, voegt u 1/2 theelepel tomatenketchup toe. Roer eventuele sappen die uit de biefstukken zijn gelopen door de saus. Serveer op warme borden. Schep de saus erover en geef er frites of aardappelpuree en een groene salade of sperziebonen bij.

Boodschappenlijstje
  • 2 Entrecotes Of Lendenbiefstuk, 200 à 225 G Per Stuk En 1,5 Cm Dik
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 50 Ml Halfdroge Madera
  • 75 Ml Vleesbouillon
  • 1 Eetlepel Room
  • Tomatenketchup Naar Smaak
  • 15 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Peperkorrels, Zwarte Of Gemengde
  • Zeezout
Probeer ook eens...