Salade Nicoise
Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Salades
Bereidingwijze) 4 ansjovisfilets In Frankrijk weten ze wat lunchen is. Van een salade weten ze te verheffen tot een ware hoofdmaaltijd. Een lunch in Parijs met een glaasje witte wijn mag je me dus altijd aanbieden. Een van de toppers op de kaart is de Salade uit Nice. Met of zonder artisjokharten of paprika. Vandaag heb ik een redelijk simpele variant gemaakt. Schil de aardappels en kook deze gaar. Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Koel ze af en pel ze. Was de salade en verdeel deze op een schaal. Snijd de aardappel in blokjes en verdeel deze over de schaal. Snijd de ui in ringen en leg ze op de schaal. Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 20 minuten en spoel ze af onder de koude kraan. Verdeel deze ook over de salade. Laat het blikje tonijn uitgieten en drapeer de vis over de sperziebonen. Pel de eieren en snijd deze in de lengte doormidden in kwarten. Garneer de salade met de ei, kappertjes en de ansjovis. Maak af met de basilicum en peterselie. Tot slot maak je een simpele dressing met olijfolie, citroen en witte azijn. Schenk een scheutje van elk in een glas. Doe er zout en versgemalen zwarte peper bij en roer het door elkaar. Giet tot slot de dressing over de salade. Eet smakelijk!
- Krop Sla (ca. 200 Gram
- 4 Anjovisfilet
- 2 Eieren
- 1 Blikje Tonijnfilet Op Olie
- 2 Tomaten
- 2 Vastkokende Aardappels
- 400 Gram Sperzieboontjes
- Eetlepel Kappertjes
- Verse Basilicum En Peterselie
- 1 Rode Ui
- Zwarte Peper En Zout
- Olijfolie
- Scheutje Citroensap
- Scheutje Witte Wijnazijn