Kipfilet Met Een Kaaskorstje En Geroosterde Tomaten, Gegrild

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: sander » Type: Meer van het type: Anders

Kipfilet Met Een Kaaskorstje En Geroosterde Tomaten, Gegrild Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Halveer de tomaten en verwijder de steelaanzet. Leg de tomaten, met het snijvlak naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de olie en de azijn door elkaar en druppel het mengsel over de tomaten, strooi er vervolgens zout en peper over. Rooster de tomaten ca 50 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen. Verhit intussen de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilet 2 minuten per kant: bestrooi ze met zout en peper. Meng het broodkruim (paneermeel) en de kaas. Pers de knoflookteentjes uit boven de mayonaise en roer het erdoor. AFWERKING Bestrijk 1 kant van de kipfilets met e knoflookmayonaise en druk die kant in het broodkruimmengsel. Leg de filets naast elkaar in een ovenschaal, in ca. 15 minuten bruin en gaar. Verdeel de geroosterde tomaten over de borden en strooi de basilicum erover. Leg de kipfilets ernaast. Lekker met frietjes

Boodschappenlijstje
  • 4 Enkele Kipfilets
  • 70 Gr Belegen Kaas
  • 500 Gr Pruimtomaten (pomodoi)
  • 3 El Olijfolie
  • 1 El Balsamicoazijn
  • Zout En Peper
  • 25 Gr Boter
  • 75 Gr Broodkruim (of Paneermeel)
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 3 El Mayonaise
  • 3 El Gesnipperde Basilicum
Probeer ook eens...