Driekoningen Taart
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVulling: Kook de melk met de vanillestok. Klop de eierdooiers met de suiker en voeg er op het laatst de maïzena aan toe. Giet de melk op de geklopte massa en meng. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt, tot een goede binding. Laat afkoelen. Meng wat amandelpoeder door de banketbakkersroom en spuit op de velletjes bladerdeeg, maak er rolletjes van en plak ze dicht met wat eigeel. Verberg in één rolletje de koffieboon*. Leg naast elkaar op de ovenplaat, laat een spatie van een dikke centimeter. Maak eventueel nog wat figuurtjes uit wat bladerdeeg en versier het geheel. Bestrooi met poedersuiker en plaat zo'n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Leg de Driekoningentaart op een bord en strooi nog wat bloemsuiker over. *koffieboon: Was indertijd leuk met de kinderen, wie het stukje had met de boon kreeg bijv. een verassing.
- 4 Plakken Bladerdeeg
- Wat Amandelpoeder
- 1 Koffieboon *)
- Bloemsuiker
- 500 Gr Banketbakkersroom -
- 6 Dl Melk
- 100 Gr Suiker
- 5 Eierdooiers
- 50 Gr Maizena
- Vanillestokje