Falafel
Aantal personen: 12 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor 12 stuks: Laat de loempiavellen ontdooien volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak voor de vulling de ui, wortel, prei en het pepertje schoon en snijd alle groentes heel fijn. Verhit de olie in een pan en bak de groentes enkele minuten onder goed roeren. Voeg de korianderpoeder en sojasaus toe en laat alles met het deksel op de pan nog 10 minuten op laag vuur staan tot alle groentes zacht zijn. Snijd de loempiavellen in 4 gelijke vierkanten en leg in het midden van elk velletje een eetlepel groentemengsel. Vouw de loempia's en plak ze dicht met het losgeklopte ei. Verhit de olie en bak de loempia's goudbruin. ======= Maak er de volgende sausjes bij: Tomatensaus 3 el sojasaus 1 el sherry 2 el honing 2 el tomatenpuree 1 tl verse gember mespunt chilipoeder Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde saus. ======= Chili-azijnsaus 1 rode peper 1 teentje knoflook 1 sjalotje 1 el honing 4 el rijstazijn zout Ontdoe het pepertje van het zaad en snijd deze in dunne schijfjes. Hak de knoflook en het sjalotje heel fijn. Vermeng alle ingrediënten en laat deze minstens 1 uur op een koele plaats staan. De chili-azijnsaus is in de koelkast, in een glazen pot, minstens 1 week houdbaar.
- 3 Dunne Loempiavellen (diepvries In De Oosterse Winkel)
- Ui
- 100 Gram Wortel
- 1 Prei
- Half Rode Peper
- 1 Eetlepel Olie
- 1 Theelepel Korianderpoeder
- 1 Eetlepel Ketjap
- 1 Ei