Franse Uiensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen

Franse Uiensoep Bereidingwijze

1. Smelt in een pan wat boter en bak hierin de uien op halfhoog vuur. Na ongeveer 20 minuten zet je het vuur iets hoger en bak je de uien in nog ongeveer 10 minuten al roerend goudbruin. 2. Voeg de bouillon en het laurier toe en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Haal vervolgens het laurierblad uit de soep en breng hem op smaak met zout en peper. 3. Verwarm de grill voor op hoogste stand en rooster het stokbrood lichtbruin. 4. Strooi wat kaas over het stokbrood heen zodat de kaas smelt. Doe de soep in de soepkommen en leg vervolgens het stokbroodje met kaas erop.

Boodschappenlijstje
  • 40 Gram Boter
  • 600 Gram Uien, In Ringen
  • 1 Liter Vleesbouillon
  • 1 Laurierblad
  • 8 Stukjes Stokbrood
  • 120 Gram Geraspte Kaas
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...