Rettichpakketjes Met Gerookte Eendenborst En Sinaasappelmayonaise
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de rettich en schaaf de wortel met een kaasschaaf in de lengterichting in lange, niet al te dunne plakken. Leg de acht breedste repen apart. Snijd de rest in dunne reepjes van 5 centimeter lang. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp van de helft de schil dun af. Dep de reepjes rettich droog met wat keukenpapier. Schil de sinaasappel nu dik en snijd acht mooie partjes tussen de vliesjes uit. Knijp boven een bakje de rest van de sinaasappel tot er ongeveer 1 eetlepel sap uit komt. Meng er de rasp en de mayonaise door. Breng op smaak met zout en peper. Beleg de plakken rettich met de eendenborst en bestrijk met wat sinaasappelmayonaise. Leg aan één kant van de plak een paar reepjes rettich dwars op de plak. Leg er 1 partje sinaasappel in. Rol de plak op en zet vast met een prikker. Serveer met de rest van de sinaasappelmayonaise.
- 1 Dikke, Niet Al Te Lange Rettich
- 250 Gr Gerookte Eendenborst In Plakjes
- 1 Sinaasappel
- 4 El Mayonaise
- Zout En Versgemalen Peper