Franse Pruimentaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Plakjes bladerdeeg op ingevette bakplaat leggen. Randen van bladerdeeg met water bestrijken en 2 cm omklappen, zodat dikker randje ontstaat. Met mes inkepingen in randje snijden of tanden van vork erin drukken. Suiker in midden van bladerdeeg strooien. Pruimen in vieren snijden, pitten verwijderen. Stukjes fruit met bolle kant omhoog op bladerdeeg leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven bovenkant van taartjes direct royaal bestrijken met jam (daarvan gaan ze glanzen). Amandelschaafsel erover strooien en taartjes laten afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveren met losgeroerde, ongezoete crème fraîche
- 2 Eetlepels Amandelschaafsel
- 4 Plakjes Bladerdeeg, Ontdooid
- 1 Eetlepel Fijne Kristalsuiker
- 250 Gram Verse Pruimen
- 4 Eetlepels Abrikozenjam
- 125 Ml Creme Fraiche