Varkensfiletstuk En Artisjokken In Aluminiumfolie - Ook Voor Op De Bbq

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Varkensfiletstuk En Artisjokken In Aluminiumfolie - Ook Voor Op De Bbq Bereidingwijze

Voorbereidingstijd: 20 min. Bereidingstijd: 30 min. 1. Leg twee stukken folie van 60 cm iets overlappend naast elkaar en leg hierop haaks weer twee stukken aluminiumfolie van 60 cm iets overlappend naast elkaar. 2. Pers 1 teentje knoflook boven een kommetje uit en meng de vermout, kruiden, zout en peper naar smaak en de olijfolie erdoor. Wrijf het varkens filetstuk hiermee in en leg het op het aluminiumfolie. 3. Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de rest van de knoflookteentjes in plakjes en halveer de olijven. Schep in een kom de artisjokharten, knoflook, olijven en vleesfond door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. 4. Verdeel dit mengsel rond het stuk vlees. Vouw het folie rond het vlees omhoog en vouw het als een pakketje dicht. Vouw hier nog een stuk folie omheen, zodat de sluiting niet gaat lekken. 5. Leg het foliepakketje op een rooster 15 cm boven een gloeiende barbecue en laat het vlees in 25-30 minuten gaar worden, keer het pakketje regelmatig. Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes van de barbecue.

Boodschappenlijstje
  • Stuk Varkensfilet (600 G)
  • 4 Knoflookteentjes
  • 12 Groene Olijven (zonder Pit)
  • 4 Eetlepels Olijfolie (extra Vierge)
  • 3 Eetlepels Fond (vlees)
  • Snufje Zwarte Peper
  • 1 Blik Artisjokkenbodems (400 G)
  • 2 Eetlepels Droge Witte Vermout
Probeer ook eens...