Vlindercakejes
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVoor 8 cakejes Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de boter en de suiker in een kom tot een zachte crème. Meng er de eieren een voor een door. Zeef het bakmeel boven de kom en roer het samen met de vanille-essence door het mengsel. Voeg de melk toe, zodat het een glad beslag wordt. Leg de bakpapiertjes in de vorm en vul ze met het beslag. Bak de cakejes zo’n twintig minuten. Laat de cakejes afkoelen en snijd er een ‘dakje’ vanaf. Hol de cakejes een beetje uit en vul ze met slagroom. Snijd de dakjes doormidden en steek ze als een vlindertje in de slagroom. Versier de cakejes met poedersuiker en een granaatappelpitje.
- 125 Gr Boter
- 125 Gr Suiker
- 2 Eieren
- 125 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- Halve Tl Vanille Essence
- 2 Tot 3 El Melk
- Slagroom
- Poedersuiker
- 8 Pitjes Van De Granaatappel