Appelsap Met Mint

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Appelsap Met Mint Bereidingwijze

Was de appels en sorteer ze op plekjes. Snijd de appels in grove stukken, voeg de takjes mint toe en bereid er op de gebruikelijke wijze in de sapstomer in ongeveer 20 minuten sap van. (Gebruik geen aluminium sapstomer maar een stomer van email of roestvrijstaal). Doe het sap in goed schoongemaakte beugelflessen (reinigen met heet sodawater en naspoelen met heet water). Na het vullen moeten de flessen nog 25 minuten gepasteuriseerd worden (verhitten tot 70 graden) om er zeker van te zijn dat het sap niet gaat gisten. Het sap is daarna ruim 2 jaar houdbaar. Appelsap met mint is heel lekker als aperitief, omdat het eetlustopwekkend is. Voor dit sap zijn valappels van de volgende rassen geschikt: Bellefleurs, Goudreinetten en Sterappels.

Boodschappenlijstje
  • 3 Kg Appels (schoongemaakt
  • 4 Munt Takjes
Probeer ook eens...