Knoflooksoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Fruit de gepelde en geplette knoflook glazig in de olijfolie, op een matig vuur (als knoflook verbrandt, wordt hij bitter). Strooi er het broodkruim bij en roerbak tot het lichtjes goudbruin is. 2. Voeg de tomaten (in kleine stukjes), paprika en chili toe en schep goed om. Schenk er 1 liter warm water bij en laat, onafgedekt, 30 minuten sudderen tegen de kook aan. 3. Klop de eieren los met peper en zout. Schenk ze in een straaltje bij de soep en roer voortdurend: de eieren stollen en vormen vlokjes in de soep. Laat nog 2 minuten zachtjes koken. Werk af met peterselie en serveer goed heet, met warme toost en gemalen kaas. Welke kaas? Kies voor pecorino, parmezaan, grana padano of, helemaal apart, geraspte mozzarella die lichtjes uitsmelt in de hete soep.
- 1 Hele Bol Knoflook
- 500 Gram Gepelde Tomaten, In Stukken
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 2 Eieren
- 75 Gram Broodkruim
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- 1/2 Theelepel Chilipoeder
- 3 Eetlepels Gehakte Bladpeterselie
- Peper En Zout