Aardbeien-pruimengebakjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Aardbeien-pruimengebakjes Bereidingwijze

Vruchtenmengsel Schep de suiker, kaneel en citroensap door de vruchten.Verdeel het mengsel over de bakjes. Sausje Roer voor het sausje de bruine suiker, het havermeel, de bloem, boter en kaneel door elkaar. Schep het mengsel op het fruit. Bak de bakjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in 25 minuten gaar totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is en het fruit zacht. U kunt er een bolletje ijs bij serveren.

Boodschappenlijstje
  • Vruchtenmengsel
  • 2 Tot 3 El Suiker
  • Halve Tl Kaneel
  • 2 El Citroensap
  • 3 Koppen Gehakte Rijpe Pruimen Of Ander Fruit Dat Goed Bij Aardbeien Past
  • 1 Kop Gehalveerde, Schoongemaakte Aardbeien
  • Sausje
  • Halve Kop Bruine Basterdsuiker
  • Tweederde Kop Havermeel
  • Kwart Kop Bloem
  • 90 Gr Boter
  • 1 Tl Kaneel
Probeer ook eens...