Hollandse Garnalen In Filodeegschaaltje

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Hollandse Garnalen In Filodeegschaaltje Bereidingwijze

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gram Hollandse Garnalen
  • 5 Vellen Diepvries Filodeeg (1/2 Pak à 225 G)
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 125 Ml Slagroom
  • 2 Theelepels Kerriepoeder
  • Zout
  • 1 Eetlepel Mayonaise
Probeer ook eens...