Tomaat-mozzarellabolletjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Tomaat-mozzarellabolletjes Bereidingwijze

Duurtijd: 20 min 1. Pel de tomaten. Snij ze in en schep er voorzichtig met een lepeltje de pitjes en de zaadlijsten uit. Laat de ansjovisfilets uitlekken. 2. Verpak elke mozzarellaparel in een blaadje basilicum. Vul elke tomaat met 3 mozzarellaparels en een ansjovisfilet. 3. Meng in een kommetje de bloem met het maïszetmeel, de gist en een snuifje zout. Schenk er de melk bij en roer tot een glad beslagje. Klop in een diep bord de eieren los met een snuifje peper en zout. Doe in een ander bord het paneermeel. 4. Haal de gevulde tomaatjes eerst door het losgeklopt ei, dan door het paneermeel en daarna door het beslagje. Leg de bolletjes voorzichtig (niet allemaal tegelijk!) in hete frituurolie (175° C) en laat ze goudbruin bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer goed heet.

Boodschappenlijstje
  • 8 Tomaten
  • 24 Mozzarellaparels
  • 8 Ansjovisfilets In Olie
  • 2 Eieren
  • 50 Gram Bloem
  • 50 Gram Maïszetmeel
  • 8 Gram Gistpoeder
  • 1,2 Dl Melk
  • 4 Eetlepels Paneermeel
  • 3 Takjes Basilicum
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...