Captain's Dinner
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDe hollandse variant op de Indische rijsttafel. Je kunt dit recept zelf verder uitbreiden met bijvoorbeeld gebakken uienringen, appelschijfjes etc. Bereidingstijd: 25 minuten 1.Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. 2. Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan. Bereiden: 1.Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. 2.Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken. 3.Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, Hak appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.
- 1 Pot Kapucijners , 720 Ml
- 200 Gr Spekblokjes
- 2 El Boter
- 2 Gesnipperde Uien
- Zout En Versgemalen Peper
- 1 Blikje Tomatenpuree, 70gr
- 4 Augurken, In Blokjes
- 4 Sjalotjes, Gesnipperd
- 4 El Picalilyy
- 1 Potje Appelcompote
- Zilveruitjes