Gebraden Rosbief
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Stijn Siemerink » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 °C. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, het paprikapoeder, de komijn, 1 tl peper en 2 tl zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met dit mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Maak intussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus minstens 20 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Geef de saus er apart bij
- 2 Tenen Knoflook, Geperst
- 1 Pot Zaanse Mosterd (335 Gr)
- 3 El Vloeibare Honing
- 1 El Paprikapoeder
- 2 Tl Gemalen Komijn (djinten)
- 2 Stukken Rosbief (a 750 Gr), Op Kamertemperatuur
- 1 Zakje Verse Basilicum (15 Gr)
- 1 Zakje Verse Munt (15 Gr)
- 1 Zakje Peterselie, Plat (20 Gr)
- 150 Ml Griekse Yoghurt