Aspergesoep

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen

Aspergesoep Bereidingwijze

Gisteren had ik heerlijk witte asperges gegeten. Het leuke is dat je de dag erna nog steeds ervan genieten door aspergesoep te maken. Bewaar simpelweg het kookvocht van je asperges samen met de schillen. Dat is een prima basis voor aspergesoep. Als je een aspergepan gebruikt voor het koken is dat een fluitje van een cent. Je tilt simpelweg de asperges in het mandje uit de pan en het kookvocht blijf achter. Voeg de schillen toe, samen met de onderkanten van de stelen. Zodra het aan de kook is, zet je het vuur lager en laat het rustig inkoken. Neem hier minimaal 20 minuten voor, langer mag. De smaak zal alleen maar intenser worden. Doe er een bouillonblokje bij voor wat extra smaak. Haal de aspergesoep door een vergiet, zodat je de schillen kwijt bent. Smelt in een pan de boter. Voeg al roerend met een garde bloem toe. Voor een roux(zo heet zo'n bloempapje) gebruik je altijd gelijke delen bloem en boter. Roer goed, anders krijg je klonten. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf goed roeren. Voeg de asperge stelen toe, en eventueel nog wat overgebleven asperges. Proef of er nog zout bij moet en garneer met een takje groen. Peterselie smaakt er goed bij.

Boodschappenlijstje
  • Schillen Van Asperges
  • Onderkant Van De Stelen
  • 1 Bouillonblokje - Groente
  • 40 Gram Boter
  • 40 Gram Bloem
Probeer ook eens...