Sperzieboontjes Met Gorgonzolasaus
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeEen niet alledaags gerecht, maar een heerlijke afwisseling en erg lekker met bijvoorbeeld een slavink en enkele aardappelkroketjes (zie foto). Kook de sperziebonen in ruim water. Na ongeveer 10 minuten zijn ze beetgaar. Voor dit gerecht zijn de sperziebonen het lekkerst als ze hun bite niet verliezen. De gorgonzola saus maak je door een roux te maken van gelijke delen boter en bloem. Gebruik van beide ongeveer 30 gram. Laat de boter smelten in een pannetje en roer ondertussen de bloem erdoor. Voeg vervolgens wat melk toe en blijf goed roeren. Ook kan de gorgonzola er nu door, maar let wel op dat je dit met mate doet. Het is een uitermate krachtige kaas, dus regelmatig proeven is van belang om hem lekker en naar wens te houden. Als laatste kun je de saus op smaak brengen met peper en zout. Tot slot rol je de sperziebonen in een aantal plakken bacon. Deze leg je mooi neer op een bord en vervolgens kan de gorgonzola saus erover heen. Geniet ervan!
- Sperziebonen
- Bacon
- Gorgonzola
- Bloem
- Boter
- Melk
- Peper En Zout