Rabarber-appeltaar Maar DantOmgekeerd
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 ˚C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee dun in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de suiker samen met 80 milliliter water in een pan en verwarm hem op laag vuur. Beweeg de pan regelmatig heen en weer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en laat de suikerstroop koken tot hij een lichte karamelkleur heeft. In de oven zal de kleur donkerder worden. Giet de suikerstroop in de taartvorm. Voeg de stukjes rabarber en appel toe en duw een beetje aan. Klop met een elektrische mixer eieren, poedersuiker en vanille-extract schuimig in een kleine kom. Spatel de gesmolten boter erdoor. Zeef de bloem boven de kom en roer hem door het eimengsel (dit blijft vrij dun). Lepel het beslag voorzichtig over de vruchten en zorg ervoor dat deze op hun plaats blijven.
- 250 Gr Suiker
- 250 Gr Rabarber, In Stukjes Van 2 Cm
- Kleine Appel, Geschild, Klokhuis Verwijderd En In Kleine Stukjes
- 2 Eieren
- 40 Gr Poedersuiker
- 1 Tl Natuurlijk Vanille-extract (of 1 Zakje Vanille Suiker)
- 100 Gr Boter, Gesmolten En Afgekoeld
- 125 Gr Zelfrijzend Bakmeel