Cake Met Walnoten En Rozijnen

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Cake Met Walnoten En Rozijnen Bereidingwijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Doe de meel in een grote kom en voeg hier de vanille en het bakpoeder aan toe. 3. Meng het geheel goed door elkaar. 4. Was vervolgens de rozijnen en snijd deze doormidden. 5. Hak, met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer, de walnoten grof. 6. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. 7. Laat de boter een beetje zacht worden zodat ie wat romiger word. 8. Zet een pannetje op het vuur en warm hier de melk in op. 9. Voeg vervolgens de boter, de eierdooiers, melk en de eiwitten toe aan de meel en meng het geheel goed door. 10. Voeg daarna de suiker, rozijnen en de walnoten toe en meng het nog eens goed door. 11. Vet een cakevorm goed in met boter. Vergeet dit niet, anders kun je je cake er niet uithalen. 12. Doe het beslag in de cakevorm verdelen en zet de cakevorm in de oven. 13. Laat hem ongeveer in 1 uur gaar worden. 14. Voor je hem uit de vorm haalt moet je hem eerst laten afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 3 Kopjes Meel
  • 1.5 Kop Suiker
  • Halve Kop Melk
  • 1 Kop Boter
  • 1 Kop Walnoten
  • Halve Kop Rozijnen
  • 4 Eieren
  • 2 Zakjes Vanillesuiker
  • 1.5 Eetlepel Bakpoeder
Probeer ook eens...