Mosselen 'Napolitane'

Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Mosselen 'Napolitane'   Bereidingwijze

Was en schrob de mosselen schoon. Snij 4 teentjes knoflook zéér fijn en stamp ze, samen met het pepertje, peterselie en wat grof zout in de vijzel fijn. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak daar het knoflookmengsel even aan, voeg vervolgens de witte wijn toe en breng aan de kook, laat even pruttelen. Roer de tomaten er nu ook door, draai het vuur zachter en laat zo'n 15 minuten pruttelen tot alles begint in te dikken. Tenslotte mogen ook de mosselen in de pan, roer ze voorzichtig door de saus, zet deksel op de pan, draai het vuur hoog en laat de mosselen gaar worden. Wrijf met het overblijvende teentje knoflook, stukjes brood in en serveer deze bij de mosselen, samen met een glas witte wijn.

Boodschappenlijstje
  • 2 à 2½ Kg Mosselen
  • 1.5 Kg Verse Tomaten, Ontveld, Ontpit En In Stukjes
  • Handvol Verse Gehakte Peterselie
  • 5 Teentjes Knoflook
  • Rood Pepertje, Ontpit En In Stukjes
  • Snufje Grof Zout
  • 1.2 Dl Witte Wijn
  • 0.5 Dl Olijfolie
  • Italiaans Brood
Probeer ook eens...