Pompoengehakt-stoofschotel

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Pompoengehakt-stoofschotel  Bereidingwijze

Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak het gehakt aan met peper en zout en vorm er kleine gehaktballetjes van. Rasp het stukje gemberwortel en breng het samen met de honing, het citroensap en de bouillon aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin. Voeg dan de blokjes pompoen toe en laat het geheel, terwijl u het zo nu en dan omschept, een paar minuten zachtjes bakken. Schenk het gembersiroopje in de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het gerecht, op laag vuur, 20 minuten zachtjes stoven. Als de soep te droog wordt voegt u een beetje water toe. Strooi er vlak voor het opdienen fijngesneden peterselie over. Als de soep te droog wordt voegt u een beetje water toe.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Pompoen
  • 400 Gr Mager Gehakt
  • Peper En Zout
  • Stukje Verse Gemberwortel
  • 1 El Honing
  • 1 El Citroensap
  • 3 El Bouillon
  • 50 Gr Boter Of Margarine
  • Peterselie
Probeer ook eens...