Applepie
Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeSchil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met suiker en kaneel en doe ze in de pan met het citroensap en 2 el water. Kook de appelschijfjes gedurende 5 minuten. Vet een ronde bakvorm (doorsnede 20 cm) in met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Bereiding Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maak een samenhangend kruimeldeeg met de poedersuiker, bloem, Becel Bakken en Braden in de wikkel en 2 el water en bekleed de bakvorm met het deeg. Verdeel de gekookte appelschijfjes over het deeg, zodat de hele deegbodem bedekt is met de appelschijfjes. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Zowel warm als koud lekker.
- 3 Middelgrote Appels
- 2 El Kristalsuiker
- 1 Tl Kaneel
- 1 El Citroensap
- 2 El Water
- 50 Gr Poedersuiker
- 80 Gr Bloem
- 50 Gr Becel Bakken En Braden In De Wikkel
- 2 El Water