Orloff Rolletjes In 'Achel Trappist'
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd het varkensgebraad in dunne plakken en sla ze eventueel nog iets platter met een breed mes, kruid met peper en zout. Leg op ieder plakje varkensvlees een sneetje ham en kaas, rol deze vervolgens op en steek vast met een cocktailprikker. Duw de uiteinden van élk rolletje eerst in eigeel en vervolgens in paneermeel en zet even weg in de koelkast. Snijd de wortelen in staafjes, de kool in fijne reepjes, hak de ui grof en maak ook de boontjes schoon. Kook de wortelen en boontjes apart beetgaar en spoel onder ijskoud stromend water. Bak de rolletjes mooi rondom aan in boter en olie, giet een flesje Achel Trappist toe, sluit de pan en laat 10 minuten sudderen. Kook de rijst al denté. Stoof de ui aan in boter en voeg vervolgens de kool toe, roerbak tot ze beetgaar is, voeg de rijst en de rest van de groenten toe en meng voorzichtig. Werk de saus af met een scheutje room en laat even inkoken. Breng op smaak met peper, wat zout en royaal peterselie en serveer.
- 800 Gr Varkensgebraad
- 6 Mooie Plakken Ontvette Gekookte Ham
- 1 Eierdooier
- Paneermeel
- 8 Plakjes Gruyere Kaas
- Flesje Achel Trappist, 33 Cl
- 1 Dl Room, Of Roomvervanger
- 3 Wortelen
- 200 Gr Verse Boontjes
- 200 Gr Verse Savooikool
- Rode Ui
- 4 Porties Basmati Rijst
- Vers Gehakte Peterselie
- Peper En Zout