Sterrendessert
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze(Filobladerdeeg ca. 2 uur van tevoren volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier. In steelpan boter smelten. Elk velletje filodeeg in 4 gelijke stukken snijden en met schaar uit elk stukje deeg 1 ster van ca. 10 cm knippen. filodeegsterren op bakplaat leggen en deeg licht bestrijken met gesmolten boter. In oven sterren in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en tot gebruik in goed afsluitbare trommel bewaren. Bereiden In schaaltje cacao en 1/2 eetlepel poedersuiker door elkaar roeren. Met theezeefje 8 sterren bestuiven met cacao-poedersuikermengsel. Met theezeefje rest van sterren bestuiven met overgebleven poedersuiker. Op vier borden met ijsbolletjeslepel elk 1 bol cappuccinobavaroise scheppen en deze voorzichtig afdekken met cacao-poedersuikerster. Op elk bord 1 bol chocolademousse scheppen en ook voorzichtig afdekken met poedersuikerster. Op elk bord 1 bol chocoladeijs scheppen en voorzichtig afdekken met rest van sterren.
- 3 Vellen Filobladerdeeg (diepvries, Pak A 225 G)
- 2 El Boter Of Margarine
- Halve El Cacao
- 1 El El Poedersuiker
- 1/3 Bak Cappuccinobavaroise (a 750 Ml)
- 3/4 Bak Passie Chocolademousse (a 500 Ml)
- 1/3 Bak Chocolade-ijs (a 875 Ml)