Roergebakken Biefstuk Met Paprika

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Roergebakken Biefstuk Met Paprika Bereidingwijze

Een lekker en snel chinees gerecht. Door de gember krijgt een heerlijk oosterse smaak. Bereidingstijd: 40 minuten 1.Maak een marinade van sojasaus, sherry, ma´zena en 2 eetlepels water en roer alles goed door elkaar. 2.Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze door de marinade. Laat de biefstuk zo ca. een halfuur staan. 3.Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Schil de gember en het teentje knoflook en snijd ze fijn. 4.Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de biefstuk al omscheppend snel bruin. Neem de biefstuk met een schuimspaan uit de pan. 5.Schenk de helft van de olie uit de pan en voeg de paprika, de peper, de gember, het knoflook en de zwarte boontjes aan de resterende olie toe. Bak het geheel al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het vocht op hoog vuur verdampen. Schep de biefstukreepjes erdoor en warm het gerecht goed door. 6.Breng op smaak met zout, peper en suiker. 7.Serveer met rijst.

Boodschappenlijstje
  • Suiker
  • 4 El Olie
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 1 Knoflookteentje
  • Rode Spaanse Peper
  • 1 Cm Verse Gember
  • 3 El Sojasaus , Chineese Sojasaus
  • 2 Groene Paprika
  • 2 El Sherry
  • 1 Tl Maizena
  • 400 Gr Biefstuk
  • 2 El Zwarte Boontjes
  • 0.5 Dl Bouillon
Probeer ook eens...