Laagjescake

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Laagjescake Bereidingwijze

Bereiden 30 min, wachten 30 min Rooster de pistachenootjes op laag vuur in een antiaanbakpan tot ze beginnen te geuren. Zorg dat ze niet verkleuren. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de mascarpone met de kristalsuiker, de munt en het limoensap tot een groene massa. Snijd de cake horizontaal in 3 delen, besmeer het onderste deel met de helft van het mascarponemengsel, leg het volgende deel van de cake erop en besmeer met de andere helft van het mascarponemengsel. Roer de poedersuiker met de grenadine tot een stevig glazuur. Leg het laatste deel van de cake erop. Bestrijk de bovenkant van de cake ruim met het groene glazuur, bestrooi de cake met de pistachenootjes en de gesuikerde paaseitjes. Laat een halfuur op een koele plek opstijven en serveer de cake in plakken.

Boodschappenlijstje
  • 1 Zakje Ongezouten Pistachenoten, Gepeld
  • Half Bakje Mascarpone (250 Gram)
  • 4 Eetlepels Kristalsuiker
  • 4 Eetlepels Verse Muntblaadjes, In Dunne Reepjes
  • 2 Eetlepels Limoensap
  • 1 Roombotercake (450gram)
  • Halve Bus Poedersuiker
  • 3 Eetlepels Limonadesiroop Groene Grenadine
  • 1 Zakje Dragee-eitjes Hard (350 G)
Probeer ook eens...