Hartige Spaghettitaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeSnipper de ui. Snij 350 g vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm. Laat de kant-en-klare deegbodem voor pizza 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220°C. Stoof de pompoenblokjes samen met de ui en 3 salieblaadjes in 40 g boter. Blus met 1/2 liter melk. Laat 25 tot 30 minuten zachtjes garen, tot de melk verdampt is en de pompoen zacht. Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de salieblaadjes uit het pompoenmengsel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn. Leg het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm (20-22 cm diameter) en laat het wat over de rand hangen. Vermeng de pasta met de pompoen en het spek, vul er de taart mee. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte parmezaan. Vouw het overhangende deeg naar binnen en zet de taart 25 minuten in de oven. Lekker met tomatensalade.
- 1 Stuks Ui
- Bloem
- Zout En Peper
- 1/2 Liter Melk
- 40 Gram Boter
- Nootmuskaat
- 500 Gram Tagliolini
- 300 Gram Spekreepjes
- 3 Blaadjes Salie
- 2 Eetlepels Parmezaan
- 1 Pizzabodem Kant En Klaar Deeg
- 350 Gram Pompoen Vruchtvlees, In Blokjes Van 1 Cm