Balkenbrij Met Pruimen Uit Twente

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Balkenbrij Met Pruimen Uit Twente Bereidingwijze

Verdeel de slablaadjes, aangemaakt met wat notendressing of een willekeurige lichte dressing over vier borden. Snijd de balkenbrij in plakken en daarna in punten, haal ze door de bloem, bak ze mooi krokant in de boter, rangschik ze op de slablaadjes en breng het geheel op smaak met zout en een draai uit de pepermolen. Leg er de gemarineerde pruimen naast en schep de saus van boerenmeiden er rondomheen. Garneer met reepjes gekonfijte citroenschil. * Balkenbrij Ingrediënten 350 g boekweitmeel 100 g gemengd meel 500 g varkenslever 250 g kopvlees (varken) 250 g buikspek 1,5 l water snufje nootmuskaat, piment, zout, vers gemalen peper Bereiding Zeef de bloemsoorten en vermeng ze met elkaar. Kook de varkenslever, varkenskopvlees en het buikspek in water met zout in enkele uren gaar. Neem het vlees uit de pan en snijd alles in kleine stukjes. Doe het gesneden vlees terug in de pan bij het vocht. Roer er het meel en de kruiden door. Breng alles aan de kook en roer door tot een deegbal ontstaat. Beboter een schaal of kom en stort er de balkenbrij in. Laat de massa 24 uur in de koelkast besterven. ** Gemarineerde pruimen Ingrediënten 250 g gedroogde pruimen 100 g donker grolschbier 100 g water 15 g suiker 1 citroenschilletje 1 gebroken vanillestokje Bereiding Pruimen wassen en 8 uur in water weken. Het water van de pruimen afgietenen de overige ingrediënten toevoegen, het geheel 15 minuten zachtjes laten koken, daarna laten afkoelen. *** Saus van boerenmeiden Ingrediënten 250 g gewelde abrikozen 250 g witte wijn 150 g apricotbrandy 150 g suiker Bereiding De abrikozen in de keukenmachine pureren en samen met de witte wijn, de apricotbrandy en de suiker in een pan doen en aan de kook brengen. Snel afkoelen en in de koelkast bewaren. **** Gekonfijte citroenschil Ingrediënten 200 g citroenschil (zonder wit) 100 g water 50 g bloemenhoning Bereiding Snijd de citroenschil in fijne reepjes. Maak een siroop van het water met de honing. Gaar de reepjes citroenschil in de siroop tot het vocht bijna verdampt is. Als het geheel te stroperig is geworden kunt u de citroenschilletjes onder warm water afspoelen.

Boodschappenlijstje
  • 80 Gr Slablaadjes
  • 240 Gr Balkenbrij*
  • 4 El Bloem
  • 80 Gr Roomboter
  • Zout En Peper Uit De Molen
  • 8 Gemarineerde Pruimen**
  • 120 Gr Saus Van Boerenmeiden***
  • 8 Gr Gekonfijte Citroenschil****
Probeer ook eens...