Stoofpeertjes Met Roomijs Stoofpeer Kaneel
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Breng de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje en de suiker aan de kook. Laat ze op een heel laag vuur in ongeveer 1,5 uur gaar stoven, met het deksel op de pan. Maak in een kommetje een papje van het zetmeel met een scheut water. Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het aardappelzetmeelmengsel. Halveer de peertjes en verwijder de klokhuizen met een lepeltje. Maak op de borden een ‘spiegel’ van saus en druppel daar in een cirkel de yoghurt op. Trek een prikker door de yoghurtdruppels, zodat je mooie figuurtjes krijgt. Leg op elk bord in het midden van de saus een half peertje met de bolle kant naar onderen. Schep er een bol ijs op en plaats de andere helft van het peertje erbovenop. Garneer elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct
- 8 Stoofpeertjes
- 1 Fles Rode Wijn
- 100 Ml Bessenjenever
- 1 Kaneelstokje
- 200 Gr Suiker
- 1 El Aardappelzetmeel
- Yoghurt
- 1 Bak Hertog Roomijs Stoofpeer Kaneel
- Kaneelkoekjes