Gevulde Kaas Courgettes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLaat de courgettes gedurende 10 minuten koken in zout water en laat ze uitlekken. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn, snij ze in tweeën in de lengte en hol de binnenkant lichtjes uit, om de zaadjes te verwijderen. Bestrooi de binnenkant met zout. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 8). Drenk het broodkruim in een beetje melk. Schil en pers het lookteentje. Vermeng de geraspte kaas, de room, het broodkruim en de geperste look. Doe er witte wijn bij, zodat de vulling zachter wordt. Vul de courgettes en leg ze op een schotel die u lichtjes hebt ingesmeerd met olie. Stop de schotel gedurende 30 minuten in de warme oven en giet er zo nodig een beetje witte wijn over tijdens het bakken.
- 75 Gr Geraspte Comté Kaas
- 1 El Room
- 100 Gr Broodkruim
- Melk
- 1 Knoflookteentje
- Half Glas Witte Wijn
- Zout En Versgemalen Peper